Loe blogist, kes on Youth Empowered avaseminari inspireerivad esinejad

Youth Empowered Eesti on õppesari, mis on mõeldud ettevõtlusest ja õpilasfirma loomisest huvitatud noortele ja mis toetab koostöös Garage48-ga Junior Achievement Eesti õpilasfirma programmi. 

Järjest rohkem noori kogeb, kuivõrd keeruline on leida endale eneseteostust võimaldav töökoht või tegevusala. Puudu jääb nii praktilisest oskustest, sidemetest, kui ka ettevõtluse alustamiseks vajalikest teadmistest.

Youth Empowered on algatus, mis aitab teha tänaste 15-25-aastaste noorte jaoks nende tööalased ambitsioonid kättesaadavamaks. Youth Empowered projekti eesmärgiks on anda noortele praktilisi oskusi ja teadmisi võimalikult edukaks sisenemiseks tööturule ükskõik, kas töötaja või tööandjana.

Garage48 kutsub kõiki ettevõtlikke noori Youth Empowered avaseminarile 30. septembril 2017. Avaseminari raames räägivad oma kogemustest ettevõtjana või suurfirmas töötamisel neli inspireerivat esinejat.




Grete Paia - laulja, mikroettevõtja

Laulja, laulukirjutaja ja ettevõtja Grete Paia on pärit Saaremaalt, kus lõpetas hõbemedaliga gümnaasiumi. Lisaks laulmisele mängib Grete klahvpille ning muusikat hakkas ta kirjutama 13-aastaselt. 17-aastaselt astus Grete suurele areenile. Koos Sven Lõhmusega kirjutatud lugu “Päästke noored hinged” sai üleöö menukaks ning viis Grete Eesti Laulu superfinaali. Võidust jäid puudu vaid mõned hääled, kuid noore ja vähese kogemusega saare tüdruku jaoks oli see rohkem kui võit. 2013. aastal oli Grete Paia Wikipediast enim otsitud Eesti muusik ja tema lugusid kuulati YouTube´is rohkem, kui kellegi teise omi. Pärast edukat keskkooli lõpetamist jätkas Grete õpinguid EBS-is ning täiendas ennast vahetusüliõpilasena Milanos, õppides ühes Euroopa tipp-äriülikoolis Università Commerciale Luigi Bocconi.

Grete räägib, kuidas noore ja algaja artistina meelelahutusäris hakkama saada, milliseid oskuseid see vajab ning milliseid teadmisi ja kogemusi tasub koguda.


Kaspar Kuus - 2016. a Eesti parima õpilasfirma Spoony ja start-up ettevõtte Cody asutaja

Kaspar Kuus on 2016. aasta Eesti parima õpilasfirma Spoony asutaja. Spoony toodab lusika otsas šokolaadikuubikud kakao valmistamiseks. Ettevõte tegutseb osaühinguna, kuid Kaspar on sellest väljunud ja tegutseb nüüd programmeerimise õppeplatvormi Cody loomisega. Cody meeskonnaga pälviti rahvusvahelisel start-up võistlusel NGAL esikoht ning Cody on läbinud ka Ajujahi programmi, kus jõuti 10 parima sekka.

Kaspar on mentorina juhendanud mitmeid õpilasfirmasid ja aidanud kaasa tänavuse parima õpilasfirma Festera edule ja Euroopa võidule.

Kaspar ohjab moderaatorina meie ürituse programmi ja tagab, et kõik esinejad keskenduksid noorte jaoks vajalikele ning huvipakkuvatele teemadele.


Maria Kütt, Coca-Cola HBC personalijuht Baltikumis

Coca-Cola HBC Baltikumi personalijuht Maria Kütt on ka Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE juhatuse esimees, Tallinna Ülikooli personalijuhtimise lektor ja koolitaja. Maria on töötanud personalijuhina ligi kakskümmend aastat, enamiku sellest suurtes ettevõtetes Baltikumis ja Põhjamaades. Maria on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna, Tallinna Ülikooli organisatsioonikäitumise magistriõppe ja Eesti Diplomaatide Kooli rahvusvaheliste suhete väljaõppe.

Maria räägib sellest, milline Eesti tööjõuturg hetkel välja näeb – milliseid töötajaid ootavad organisatsioonid ja millised on tänased tööotsijad. Ta annab nõuandeid neile, kes soovivad teha rahvusvahelist karjääri suures ettevõttes.

Andres Susi - ettevõtja, investor ja mentor

Andres Susi on ettevõtja, investor ja mentor. Ta on puhunud elu sisse enam kui 15 ettevõttele, mis tegutsevad e-kaubanduse, online-mängude ja sotsiaalvõrgustike vallas. Andres on üles ehitanud e-kaubanduse ettevõtte Cherry Media ja online-kohtingu teenuse Flirtic.com ning juhtinud online-mängudele keskendunud platvormi Playforia. Täna nõustab Andres mitmeid tehnoloogiafirmasid toote- ja äriarenduse vallas. Ta on ka staažikas investor ja nõutud spiiker erinevatel juhtimis- ja tehnoloogiaüritustel.

Youth Empowered seminaril räägib Andres ettevõtlikkusest, edust ja läbikukkumisest. Ta on üheks päeva teises pooles toimuva Mini Garage häkatoni mentoriks.





You may also like

Diverse youth gave the Estonian Education and Youth Board input for a Participation e-Platform
On 9-11 December, 60 youngsters took part in the Youth e-Participation Hack [officially calle...
Read more →
Garage48 Future of Wood 2022 solutions offer crisis relief and rebuilding support to Ukraine
On the 25-27 of November 130 participants across the Baltics, as well as from Denmark, USA, C...
Read more →
Empowering Youth vol 5 brought together ambitious youth from Moldova and Ukraine
The fifth edition of Empowering Youth is officially wrapped up! We had a lively Mentors’ Mast...
Read more →